Wil je graag vanuit je HART leren tekenen en schilderen? En zoek je daarnaast wat meer ontspanning, voldoening en plezier in je leven? Dan is de cursus ‘Verbeelding naar HARTelust’ wellicht iets voor jou. Het is namelijk meer dan alleen tekenen en schilderen. Je neemt tijdens de lessen echt even de tijd voor jezelf. En we gaan ook in de herfst/winter af en toe de natuur in voor ontspanning en inspiratie.

Je kunt kiezen voor een persoonlijk thema per les of ik reik een thema aan. We starten met een korte schrijfoefening en een ontspanningsoefening. Na de uitleg ga je aan de slag met bijvoorbeeld oliepastelkrijt, kleurpotloden, aquatint of acrylverf, op speciaal papier, of met een collagetechniek. Waar nodig help ik je op weg. Meestal is er rustige mooie muziek op de achtergrond. Soms leven we ons even uit op stevige muziek, ieder op eigen wijze. En soms gaan we aan de slag in stilte. 

Bij een mooie droge herfstdag spreken we af vlakbij een mooie natuurplek. Na een ontspanningsoefening wandelen we in stilte naar de plek van die dag toe. Daar aangekomen krijg je een creatieve oefening horende bij het thema van die dag. We kijken ook naar de symboliek van de natuur; wat heeft het jou te zeggen. Deze cursus doet je wat, zoals je kunt lezen bij onderstaande referenties.

Praktische informatie

Deze cursus van 8 lessen wordt gegeven op een woensdag- of vrijdagochtend van 10.30-13.00 uur. We komen 2 x per maand bij elkaar. Start: 1e week november 2022.
Jouw bijdrage: € 187,50 (incl. al het basismateriaal).
Bij ons aan huis kan ik in de winter les geven aan 5 cursisten. Bij meer dan 5 aanmeldingen wijken we uit naar een grotere locatie in het buitengebied.

AK 14
72c
Kerst 2007 003
Foto 1
12a
20210105_152436
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Enkele reacties over de cursus Verbeelding naar HARTelust van Astrid

“De cursus Verbeelding naar HARTelust vond ik geweldig. Het heeft mij zoveel inspiratie en kracht gegeven. Mijn eerste, maar zeker niet de laatste cursus welke ik heb gevolgd bij Astrid.”
Stephanie, Putten 

“De cursus Verbeelding naar Hartelust heeft me heel goed gedaan. Ik kon letterlijk mijn hartje ophalen! Astrid is ontspannen en geeft ruimte, kijkt wat er die dag mag ontstaan. Dat was precies wat ik nodig had om mijn creativiteit op ‘aan’ te zetten. Heel fijn!”
Petra, Culemborg

“De cursus Verbeelding naar HARTelust van Astrid Krauts volg ik met heel veel plezier. Elke les is anders en verrassend. Vooral het bezig zijn zonder druk om te presteren voelt voor mij heel prettig.”
Wilma Scheffer, Amersfoort 

“Astrid Krauts van Atelier Lupine ervaar ik als een integere vrouw. Door middel van haar lesmethode is zij in staat mij als cursist te laten nadenken over mijn leven op dit moment. Voor mij werkt dat positief uit.“
Marrie van Bethlehem – van ’t Klaphek, Putten

Even op adem komen,
 tijd voor jezelf…