Naast de schilderworkshops ‘Over liefde’ en ‘Neem opnieuw je ruimte in’ geef ik zo nu en dan ook schilderworkshops waarbij je je laat inspireren door KUNST met zeggingskracht.
In februari 2023 is dat:

Tekenen en schilderen in de voetsporen van Hilma Af Klint (1862-1944).

Hilma af Klint is in Stockholm geboren en heeft als schilderes de microwereld van bloemen en de macrowereld van de kosmische vormkrachten bestudeerd. Toen zij met 18 jaar als eerste vrouw naar de vrouwenacademie ging, mochten vrouwen slechts landschap en portret schilderingen tentoonstellen en werden niet als kunstenaar erkend. In diezelfde tijd werden Kandinsky en Mondriaan als eerste abstracte kunstenaars geprezen, terwijl Hilma af Klint al zeven jaar bezig was met immens grote abstracte schilderingen te maken over hetgeen zij ‘doorkreeg’. Ze zocht antwoorden over dit en andere levens. in haar dramatische leven werd ze keer op keer werd afgewezen in haar bijzondere schilderstijl. Zij voelde dat de tijdgeest nog niet klaar was voor haar kunstuitingen en vroeg haar neef om haar werk op zijn zolder te bewaren en dit pas 20 jaar na haar dood publiekelijk te maken. Dit gebeurde pas in 1986, toen werd haar werk, dat tweeënhalf bij drieënhalf meter groot is, pas als ervaringskunst beleefd en kreeg het een permanente plek in het Guggenheim museum te New  York.

Wij gaan ons laten inspireren door haar werken en de symboliek en we gaan daar vervolgens op eigen wijze mee aan de slag. We werken op speciaal papier in verschillende maten. Op de 2e dag werken we ook staandend op papier van een meter in het vierkant met enkele verlengde kwasten. 

De workshop bestaat uit 2 dagen van 10.30-16.30 uur. Kosten van de workshop per dag: € 55,00, incl. al het basismateriaal. Ik zorg voor koffie, thee, een sapje en er is soep. Je neemt zelf een lunch en evt. wat lekkers mee. De data worden tegen die tijd bekend gemaakt.

Meer informatie over Hilma Af Klint en over haar werken kun je vinden op internet. Helaas kan ik in verband met de rechten hier geen foto’s van haar werken laten zien.  Wel laat ik enkele van mijn eigen creaties zien die ik onlangs gemaakt heb tijdens een driedaagse cursus. 

Je verdiepen in KUNST met zeggingskracht.